Trobeu útil aquesta informació? No
Veieu algun error en aquesta pàgina?

Coneix quina és la relació dels organismes que depenen o estan vinculats amb aquesta entitat.

CONSORCI DE L'ESTANY D'IVARS I VILA-SANA

El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-Sana és la institució que ha recuperat i gestiona l’estany. Té naturalesa d’administració pública, caràcter local i té la seu al Consell Comarcal del Pla d’Urgell. Actualment està format per la Diputació de Lleida, el departament de la Generalitat de Catalunya competent en matèria de medi natural, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell, l’Ajuntament d’Ivars d’Urgell, l’Ajuntament de Vila-Sana i la Universitat de Lleida, tots ells amb representants al Consell General i a la Comissió Executiva.

La Fundació Catalunya “La Pedrera”, ha vingut col·laborant en l’execució de diversos treballs i continua participant en la gestió i millora ecològica de l’espai.

Font: https://estanyivarsvilasana.cat/

 

MUSEU DE L'AIGUA - ESPAI CULTURAL CANALS D'URGELL

L'Espai Cultural dels Canals d'Urgell és un centre d'interpretació on s'explica d'una manera amena i didàctica com s'ha transformat el territori gràcies a la construcció dels canals d'Urgell.

Per poder entendre el paisatgei la mentalitat de la gent que viu en aquest "Urgell" que abraça cinc comarques (la Noguera, l'Urgell, el Pla d'Urgell, les Garrigues i el Segrià), no podem deixar de visitar aquest espai.

Durant la visita farem un viatge en el temps que ens traslladarà 150 any enrere, i hi veurem com va ser l'abans, el durant i el després de la construcció dels canals i com els nostres avantpassats van viure tot aquest procés de canvi. Iniciarem el nostre recorregut al clot del Dimoni; així era coneguda aquesta terra fa gairebé dos segles degut a la seva extrema aridesa.

Ens endinsarem en la construcció d'aquesa obra amb la infraestructura hidràulica més important del segle XIX i, finalment, ens submergirem en un indret verd ple de vida, fruit de l'afany de la gent de la terra. L'aigua va modiicar socialment i econòmicament aquestes terres, però no va ser pas un procés fàcil... Els canvis necessiten temps, paciència i esforç.

Gràcies a la tenacitat humana de les persones que hi vivien s'ha fet possible el somni de l'aigua.

SERVEIS

  • Exposicions temporals.
  • Auditori.
  • Oferta educativa amb propostes didàctiques adaptades a tots els nivells.
  • Espai exterior amb jardi.
  • Aparcament propi.
  • Oficina de turisme amb productes d'exposició de la comarca.

Font: http://www.plaurgell.cat/departaments/turisme/museu-de-laigua-espai-cultural-canals-durgell