En este apartado encontrarás los indicadores que reflejan la transparencia del ente.

Cubelles torna a obtenir el segell Infoparticipa de qualitat i transparència del web municipal cubelles.cat que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquest guardó premia els portals municipals que compleixen amb els requisits establerts pels investigadors de la UAB des de la seva creació l’any 2013.

 

El web cubelles.cat obté novament el segell Infoparticipa 2015 amb el 94,23% de compliment, unes dècimes per sota de l’edició anterior (95,12%). Enguany però, els ítems reclamats als webs municipals s’han incrementat de 41 a 51, el que suposa més quantitat i qualitat de la informació publicada, així com la seva accessibilitat i actualització permanent. Amb la nova relació de requisits, el web cubellenc ha obtingut un total de 49 ítems validats, mancant-ne tan sols 3 pel 100% de compliment.

 

El segell Infoparticipa s’entregarà el proper 20 d’abril a Barcelona als municipis que han assolit el percentatge de compliment establert, segons el nombre d’habitants. En aquest cas, Cubelles s’emmarca en la categoria de municipis de 10.001 a 50.000 habitants, als que es requeria un compliment mínim d’un 90%.

 

L'Infoparticipa és un distintiu que es basa en els resultats d’avaluar els portals municipals a partir de 52 preguntes bàsiques sobre qui son els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen de la gestió i quines eines proporcionen per a la participació ciutadana. Els resultats es publiquen al Mapa Infoparticipawww.mapainfoparticipa.com, georeferenciats i amb uns colors per a fer-los comprensibles a tothom.

 

Darrera actualització: 10/01/2023