T'agradaria saber més detalls sobre la història del municipi? No els busquis més, des d'aquí pots accedir a un recorregut pel passat de la localitat.

MALDÀ

 

Habitants: 227

Maldà es troba situat a 428 m d’altitud, a la serra que divideix les aigües de la ribera del Corb i del Maldanell. El terme municipal és situat al límit entre les comarques de l’Urgell i les Garrigues i  molt proper a la Conca de Barberà.

 

INTRODUCCIÓ

És un poble situat a 428 m d’altitud, on la història brolla per tots els racons. Al s.XII era envoltat de muralles i tancat per portals. Tres construccions, símbols exponents del predomini històric en aquest punt estratègic, caracteritzen l’estampa de Maldà: les restes del castell,  l’església romànica  de Sant Pere i el temple de Santa Maria. Ascendim fins a la part alta de la vila, on tindrem una gran vista panoràmica de totes les terres del voltant i podrem contemplar un excel·lent paisatge que combina petits boscos d’alzina, pi i carrasca, que dibuixen els relleus ondulats dels pujols , les terres de secà i les feixes més riques de les valls. La mirada es perd Maldanell amunt, Corb enllà, o guaitant la comarca veïna de les Garrigues. A Maldà, l’ocupació primordial és l’agricultura, bàsicament de secà: cereal, ametller, olivera  i vinya; la de regadiu  es limita a les planes més fèrtils dels rius Corb i Maldanell.
La producció d’oli i vi es comercialitza a través de la cooperativa. Les explotacions ramaderes, les pastures i la farinera completen l’activitat laboral i econòmica del poble. A Maldà hi ha la cooperativa del camp on es produeix i elabora oli d’oliva. L’edifici està declarat Bé Cultural d’Interés Local.